divendres, 6 de juny del 2008

Goodbye, Lenin!

Pel·lícula dirigida per Wolfgang Becker, triunfadora dels Premis Europeus de Cinema del 2003, amb 6 premis i dues nominacions més.

Protagonitzada per Daniel Brühl, és la història de l'amor d'un fill per la seva mare, que farà tot el possible per protegir-la dels canvis accelerats que pateix el Berlín oriental després de la caiguda del mur i que, la seva delicada salut, no li permetrien suportar. Així, Àlex crea un món paral·lel, una República Democràtica Alemanya ficticia, on el socialisme es manté intacte, indestructible davant el capitalisme, però recuperant els seus principis bàsics, i dotant-lo de llibertats. L'utopia feta realitat en la que no hi falta de res: vestuari i decoració de l'època, membres del partit i fins i tot un telenotícies.

Una pel·lícula caracteritzada per la seva bellesa fílmica, resultat de l'equilibri entre una posta en escena - escenografia, interpretacions, i il·luminació -, realista i un moviment de càmara estètic, que puleix el producte, a més d'un muntatge que li dóna dinamisme i ritme quan cal.

Un film molt recomanable que us emocionarà. Un gran exemple del bon estat del cinema europeu.