dijous, 3 d’abril del 2008

La mala vida

Avui a la tarda s'ha fet la presentació del nou llibre del periodista de la Ser, Carles Quílez, a l'Aula Magna de la facultat de comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es tracta de La mala vida, recull de casos i testimonis que l'autor ha seguit al llarg de la seva carrera com a periodista de successos.

La xerrada, de dues hores de durada, s'ha centrat, sobretot, en el periodisme, deixant el contingut del llibre a un segon pla, només mostrant un vídeo amb fragments impactants d'entrevistes realitzades a diferents delinqüents. Quílez ha preferit adequar-se a l'auditori allí congregat, i ha volgut donar consells als futurs professionals.

Per altra banda, l’autor del pròleg del llibre, l'ex fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José M. Mena, ha aprofitat l’avinentesa per insistir en la importància de vetllar per la reinserció de presos, últimament a debat, sense deixar de tenir en compte, però, que ha vegades no és possible i que, per tant, cal fer ús d’altres mesures, com la llibertat vigilada.

Del llibre en sí, poca cosa n’hem pogut saber. Tal i com han deixat clar al principi de les seves intervencions, la xerrada no era una presentació amb l’objectiu de vendre’l, així que del seu contingut no s’he n’ha fet pràcticament menció. S’ha explicat, això sí, que es tracta d’un conjunt d’històries de delinqüents, sense entrar en més detalls, barrejant la narració estricta, pràcticament de ficció, amb el llenguatge judicial, fred i distant, per mirar d’aconseguir que el lector pugui mantenir sempre una certa objectivitat. Haurem de llegir-lo per saber-ne més.

1 comentari:

AlBeRt ha dit...

ep! que tal?, vec que això prospera, suposo que els textos els elabores tu mateixa. Escrius de p mare! és el que té estudiar periodisme suposo.
Això es una assignatura o ho fas pq vols? pq. la idea mola.

Au! nem xerrant.