dimecres, 21 de maig del 2008

Tebeosfera


El món del còmic espanyol i, més especialment, els seus incondicionals seguidors, poden estar d'enhorabona. Ben aviat, al juny del 2008, es llançarà una nova web molt ben documentada, amb un dels millors catàlegs existents constituït per una fitxa extensíssima de totes les publicacions existents, acompanyada d'un mínim d'una imatge a gran ressolució de cada una de les col·leccions i sèries espanyoles.

Però tot i que això és l'oferta estrella, no és l'únic que es podrà trobar a la pàgina. Hi haurà una secció de notícies, agenda d'esdeveniments, un molt treballat diccionari de conceptes, un llista exhaustiva de creadors i guionistes, una resenya dels llibres espanyols sobre còmics, etc. El món del còmic recollit en una sola pàgina, una gran biblioteca digital a l'abast de tothom.

Aquest és un exemple de com la cultura hauria d'aprofitar-se dels avantatges que les noves tecnologies li ofereixen. Se'ns presenta una nova manera, molt més pràctica, senzilla i econòmica, d'accedir als coneixements culturals, de fer-los accessibles a tothom, ja siguin del món del còmic, del cinema, de la literatura o de l'art.