dimecres, 12 de març del 2008

Cultura?


Jo defenso aquestes creacions al carrer. D’acord, no són originals, ni fan Les Rambles ni Barcelona úniques – són moda a moltes capitals europees -, però, al cap i a la fi, són art, art al carrer, i s’ha de respectar. Tenen el seu origen, es diu, en estudiants d’art i teatre, els quals sortien al carrer per fer proves i assajar davant el públic. Però també podria ser simplement que la possibilitat de guanyar uns diners atragués a aquests creadors tan especials. Sigui quina sigui la raó, no es pot negar l’alt nivell i el grau de complexitat de moltes de les estàtues que decoren aquest carrer.

S’ha de reconèixer, també, la bona convivència que hi ha entre els diferents artistes i el públic, tot i que aquesta, en els últims temps, s’ha vist afectada per l’intrusisme d’un determinat col·lectiu que, a més, ha fet baixar-ne el nivell de qualitat.

Molts d’aquests artistes s’hi dediquen en exclusivitat. Tenen com a mínim dues creacions, una per a l’estiu i una per a l’hivern, i un catàleg amb fotografies que mostren a productores i responsables d’espectacles, que els contracten per a inauguracions i actes de tota mena.