diumenge, 23 de març del 2008

Refugi


Del 15 de març al 6 d’abril, al vestíbul de la línia 2 de metro, a la Plaça Universitat, es pot assistir a l’exposició Refugi. Quan el refugi és el subsòl. Es tracta de la commemoració dels 70 anys dels bombardeigs a Barcelona, que van tenir lloc el 16, 17 i 18 de març de 1938, i d’un homenatge a les víctimes.

A la primera part de la visita es recrea una estació de metro de l’any 38 on, a través de vídeos, es mostra com es va organitzar la població barcelonina durant la guerra i com, sense cap ajuda, va construir els refugis soterrats que, juntament amb les estacions de metro, tan l’ajudarien.

A la segona part es planteja una reflexió sobre el que ha suposat la “guerra total” al llarg d’aquests 70 anys. Ara, l’estació representada és del present i, en ella, s’hi poden veure diferents fotografies i audiovisuals que mostren bombardeigs a poblacions arreu del món, així com l’evolució de Barcelona al llarg d’aquest temps.

Per saber més sobre l’exposició i les activitats paral·leles, així com veure vídeos i mapes interactius dels refugis, podeu anar a la web oficial.

1 comentari:

AlBeRt ha dit...

Aina, primer de tot t'haig de dir que no en tinc ni idea de priodisme, et felicito per la qualitat i la utilitat que té la informació que hi mostres al blog. Espero que poguem seguir gaudint d'aquest mitjà de comunicació lliure durant molt de temps.

Una abraçda.