dimecres, 12 de març del 2008

Polítics atrapats, un seguiment de la nit electoral a través de l’humor i la paròdia


Ni Mòniques Terribas, ni gràfiques, ni estadistes. Si el que es volia era seguir els resultats de les eleccions generals d’una manera original i diferent, calia assistir al Centre Parroquial de Sarrià. Allà, al més pur estil Polònia, una troupe de personatges del món de la política es preparaven per seguir una nit electoral plena de sobresalts: Polítics atrapats.

Una paròdia molt actual del món de la política en la que, a través del programa especial que oferien les estrelles mediàtiques dels informatius, Júlia Mateu i Ramon Gaspatxo, els partits catalans anaven intervenint en connexions i entrevistes. José Patilla, del PSC; Inés Sánchez de Fraga, del PP; Josefina Pujolassos, de CIU; Pere Terralliure, d’ERC; i Maria Pedra, ICV, s’anaven alternant per acabar de fer campanya, protagonitzar debats, i fer balanç dels resultats electorals.

De guió n’hi havia bastant poc, més aviat una estructura general predisposada, que anava evolucionant en funció de les notícies reals que apareixien. Però aquí precisament requeia la gràcia. L’espectador va assistir a un seguiment exhaustiu de l’escrutini de vots, i va poder admirar la gran capacitat d’improvisació dels joves actors de la funció.

Els artífexs d’aquest original espectacle són dues joves companyies amateurs, Els Pirates Teatre i 5inc Teatre, la majoria dels integrants de les quals curses estudis a l’Institut del Teatre. És el segon any que ofereixen una actuació d’aquestes característiques i, tenint en compte la bona acollida que van tenir, de ben segur que repetiran.